Toename gebruik deelplatforms als Airbnb en Booking.com door toeristen in EU

05 oktober 2022
1 Min. leestijd

Toeristen in de Europese Unie brachten de eerste 6 maanden van dit jaar bijna anderhalf keer meer nachten door in accommodaties die ze voor de korte termijn huurden. Woningen die via deelplatforms als Airbnb of Booking.com aanbieden, zijn daarmee flink meer in trek dan voorgaande jaren.

 

In totaal brachten toeristen 199 miljoen nachten door in deze accommodaties. Dat is dus bijna anderhalf keer zoveel als in dezelfde periode van 2021, stelt het Europese statistiekbureau Eurostat. In dat jaar zijn in veel Europese landen nog coronabeperkingen van kracht. Ook was reizen naar Europa nog niet altijd mogelijk.

Ook stijging ten opzichte van 2019

Dit zogenaamde platformtoerisme komt ook boven het niveau van 2019 uit, het jaar voor de coronapandemie. Toen zijn er zo’n 193 miljoen overnachtingen geboekt via de deelplatforms. De Europese Commissie sloot in maart 2020 een overeenkomst met Airbnb, Booking.com, Expedia Group en Tripadvisor over het delen van data. Eurostat baseert zich bij dit cijfer op de data die het van die 4 platformbedrijven krijgt.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!