Animo skivakantie blijft ondanks stijgende prijzen onverminderd hoog

07 oktober 2022
2 Min. leestijd

De kosten voor wintersportvakanties gaan flink stijgen. Vakantieaanbieder Sunweb geeft aan dat de hoge energieprijzen en inflatie zorgen voor een prijsstijging tot 10 procent bij skivakanties. Het lijkt de vakantiegangers vooralsnog niet af te schrikken.

Meer boekingen skivakanties dan vorig jaar

Ga je op wintersport, dan moet je wel rekening houden met hogere kosten, meldt Sunweb vorige week. Volgens de vakantieaanbieder zorgen de hoge energieprijzen en inflatie voor prijsstijgingen tot 10 procent bij skitrips. Onder andere de hogere kosten voor de verwarming van accommodaties in skigebieden tikken aan. Daarnaast verbruiken skiliften veel energie, zegt een woordvoerster van Sunweb.

De pijn van de hoge inflatie in Nederland is opvallend genoeg niet terug te zien in de animo voor skivakanties. Bij Sunweb ligt het aantal boekingen voor komende winter zelfs iets hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, toen het bedrijf een recordaantal wintersportvakanties verkocht.

Hogere uitgaves

Sunweb merkt dat ook klanten die in de herfstvakantie op reis gaan, gemiddeld meer uitgeven. Het gaat om een stijging van 23 procent ten opzichte van 2019, het laatste jaar voordat de coronapandemie het internationaal toerisme in de war schopte.

Een deel van die stijging is volgens Sunweb, net als bij skivakanties, toe te schrijven aan inflatie, maar Nederlanders boeken ook vaker wat duurdere plekken om te overnachten. Het aantal boekingen ligt ook hoger dan in 2019, laat de zegsvrouw weten. Eerder werd ook al bekend dat het aantal boekingen via deelplatforms dit jaar flink is toegenomen.

Bron: ANP. Foto: Shutterstock

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!