Alternatieven voor de meubelboulevard op Tweede Kerstdag

24 december 2022
3 Min. leestijd

Het is een jaarlijkse traditie voor veel mensen: op Tweede Kerstdag met het gezin of de familie naar de meubelboulevard. De files beginnen al ver van tevoren, want het is een populair uitje op deze dag. Tradities zijn goed, maar soms wil je toch even wat anders. Daarom zetten we de alternatieven voor de meubelboulevard op Tweede Kerstdag voor je op een rij.

Ga wandelen

Of je nu alleen bent, met je partner of met de hele familie, er is genoeg te doen met Kerst. De vraag ‘Wat te doen op Eerste Kerstdag’ is meestal al beantwoord, want dan gaan we veelal op bezoek bij familie. De weersvoorspellingen zijn gunstig, het wordt een aardige temperatuur. Ga daarom lekker naar buiten! Een ommetje door de buurt of kies een mooie locatie uit. In een eerder artikel hebben we de mooiste wandelroutes in ons land op een rij gezet.  Heb je een hond? Ga dan eens naar deze losloopgebieden.

Bezoek een kerstmarkt

Zin om nog in de kerstsfeer te blijven? Bezoek dan een kerstmarkt! In Duitsland zijn de meeste voor Kerst al weg, maar in ons eigen land hebben we nog meerdere opties. MAX Vandaag heeft verschillende gratis kerstmarkten op een rij gezet.  Denk bijvoorbeeld aan Maastricht, Valkenburg en Amsterdam. Om je goed voor te bereiden op een bezoek aan de kerstmarkt, hebben we een aantal tips.

Houd een (kerst)filmmarathon

Geen zin om de deur uit te gaan? Houd dan thuis lekker een filmmarathon. Pak de foutste kerstfilms erbij of kies iets waar je op dat moment zin in hebt. Met nog wat restjes van Eerste Kerstdag kun je lekker op de bank hangen. Ook geen verkeerde mogelijkheid om Kerst mee af te sluiten toch?

Organiseer een spelletjesmiddag

Geen zin om met het gezelschap rustig te blijven zitten of de deur uit te gaan? Organiseer dan met elkaar een (Oudhollandse) spelletjesmiddag. Dit kan met spellen van vroeger, die sjoelbak staat vast nog bij iemand op zolder. Maar het kan ook met een bordspel zoals Monopoly, die duurt lekker lang, dan vliegt de middag voorbij. Of laat iedereen zijn of haar favoriete spel meenemen en speel zo verschillende spellen.

Ga naar een kerstcircus

Vier je Tweede Kerstdag met (klein)kinderen? Dan is een kerstcircus ook nog een leuk uitje. Op verschillende plekken in het land zijn shows te vinden. Zo staat in Rotterdam het oudste kerstcircus van Nederland; Kerstcircus Ahoy. In Apeldoorn is het Wintercircus voor de 27e keer neergestreken. Maar ook in Haarlem, Enschede, Oss en op de rand van Alkmaar en Heerhugowaard zijn kerstcircussen te vinden.

Pretparken, dierentuinen en musea

Waar vroeger pretparken en dierentuinen in de winter hun deuren sluiten, zijn er tegenwoordig steeds vaker speciale winteredities. Zo is er de Winter Efteling, Winter Slagharen en is GaiaZOO speciaal rondom de feestdagen open met een winterthema. Wil je naar een specifiek park? Bekijk online wat er open is. Ook diverse musea openen hun deuren met Kerst.

Bron: Archief, eigen input, Cosmopolitan, Vakantietop7. Foto: Shutterstock

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

    Op de hoogte blijven?

    Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!