Bloesem staat in bloei, dit zijn 3 plekken om te bezoeken

01 april 2023
2 Min. leestijd

Ze staan maar 2 tot 3 weken per jaar in bloei en daarom is het nú tijd om te bewonderen: de bloesem. Als fruitbomen bloeien, krijgen ze mooie witte, lichtroze of donkerroze bloemetjes. Op plekken met veel van deze bomen bij elkaar, geeft dat een prachtig gezicht. De bloesem bloeit grofweg van eind maart tot begin mei, maar elk jaar is afwachten wanneer de echte start is.

Bloesem in het Amsterdamse Bos

In 2023 bloeit de 1e bloesem al eind maart. Onder meer het Amsterdamse Bos laat op 24 maart al weten dat het Bloesempark al bijna helemaal in bloei staat. Hier hebben ze de Japanse kers staan, die geeft een volle roze kleur. Het is een populaire plek om de bloesem te bekijken, vooral in het weekend kan het overvol raken. Doordeweeks is het rustiger, schrijven ze op de website.

Bloesem in het Bloesempark in Amsterdam.

Prachtige kleuren in Almere-Buiten

Voor een kleinschaligere, maar ook mooie rij met bloesems kun je ook naar Almere-Buiten. Tussen de Spectrumdreef en de Terracottastraat is een laan met aan weerszijden bloesems. Deze staan inmiddels ook in bloei. Sinds een paar jaar wordt er jaarlijks een heus kersenbloesemfeest gehouden, waarbij je kunt picknicken tussen de bomen. Dit is ook een populaire plek voor fotoshoots met bruidsparen of paarden.

Kersenbloesem in Almere-Buiten.

 

Een klompenpad met bloesem in de Betuwe

Zin om een wat stevigere wandeltocht te maken, langs diverse fruitboomgaarden? Dan is het klompenpad van Buren naar Erichem (in de Betuwe) een goede optie. Deze wandeling van 13 kilometer gaat over onverharde paden, door weilanden en boomgaarden. De route is het hele jaar door te wandelen, maar tijdens de bloesemperiode extra mooi. Je komt pruimen-, kersen-, peren- en appelbloesem tegen onderweg. En dus ook verschillende kleuren bloesems.

Bloesem in de Betuwe.

De grootste regio’s in Nederland met bloeiende fruitbomen zijn de Betuwe, Zuid-Limburg en Zeeland. De routes en meer bloesemfeitjes zijn te lezen bij MAX Vandaag!

Bron: Amsterdamse Bos, Visit Almere, Burenstad. Foto’s: Shutterstock

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!