Door regen- en stormachtig weer drukke spits tot aan kerst, houd hier rekening mee

19 december 2023
2 Min. leestijd

Voor woensdag 20, donderdag 21 en vrijdag 22 december 2023 is er geen goed weer voorspeld. Regenbuien en stormen razen over ons land. Dit betekent dat het druk wordt op de weg en er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Aan een drukke avondspits ontkom je niet deze dagen. Zeker niet op donderdag 21 december, wanneer in het hele land code geel geldt. Let extra goed op je veiligheid, met name onderweg naar de kerstvieringen.

Drukke spits begint op dinsdagavond

De avondspits van dinsdagavond 19 december wordt erg druk. Doordat het al de hele dag regent zijn de wegen nat en is de kans op aquaplaning groter. Ondanks dat de neerslag in de avond wel afneemt. Woensdag 20 december regent het alleen ’s avonds, maar hierdoor kun je ook op een drukke spits rekenen.

Donderdag code geel in het hele land

Op donderdag 20 december gaat het hard stormen. Voor de middag en avond is code geel afgegeven. Het is niet de vraag of, maar wat de storm voor een invloed heeft op het vliegverkeer. Staat je vlucht voor die dag gepland, houd dan de website van Schiphol in de gaten.

Windsnelheden kunnen oplopen tot 100 kilometer per uur. Pas daarom op voor afbrekende takken, dakpannen of andere losse voorwerpen als je buiten bent. Het is daarnaast van belang dat je loshangende buitenkerstversiering naar binnen haalt. Ook voor de Waddeneilanden is het mogelijk de eerste winterstorm van dit seizoen. De zware windstoten blijven het langst hangen bij de kustgebieden.

Regenachtig kerstweekend

Het weekend voorafgaand aan kerst blijft somber. De zon is nauwelijks te zien en naar alle waarschijnlijkheid blijft het aan 1 stuk door regenen.

Bron: ANP, WeerOnline, KNMI. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!