Houd je van warmte? In deze Europese steden schijnt de zon het meest

24 april 2024
2 Min. leestijd

Waar de een al wegsmelt bij 20 graden, is het voor de ander met 35 graden niet warm genoeg. Een trip naar een warme stad is dan ideaal, zeker als het in Nederland nog koud is. Maar in welke Europese steden schijnt de zon eigenlijk het meest (en het langst)? Het vakantiehuizenbedrijf Holidu heeft het uitgezocht.

In welke steden schijnt de zon het langst?

De zon schijnt het langst in de Spaanse stad Malaga, het gaat om zo’n 280,2 zonuren. Na Malaga volgen namelijk Alicante (280 zonuren) en Murcia (277,0 zonuren). Om toch nog even uit de Spaanse bubbel te raken, volgt het Italiaanse Catania met 274,90. Om daarna weer terug naar España met 273,90 zonuren in Sevilla en 268,50 zonuren in Cordoba. Hierna volgt  Frankrijk met in Marseille 267,60 zonuren.

In welke stad is het gemiddeld het warmst?

Hoe lang de zon schijnt in een stad, zegt nog niks over de temperatuur. Dus als we kijken naar de gemiddelde temperatuur in Europese steden, komen daar andere steden uit. Zo is het in het in het Spaanse Las Palmas de Gran Canaria gemiddeld het warmst. Hier is het gemiddeld (dus met de winter erbij gerekend) 19,90 graden. Daarna volgt Sevilla met 19,30 graden. Zowel in Cordoba (Spanje) als in Cantania (Italië) is het gemiddeld 18.60 graden.

Welke Europese landen zij het warmst?

Hoe warm het ook kan worden in een gebied of stad, het zegt niks over de gemiddelde temperatuur van een land. Want de top 5 van warmste landen ziet er weer heel anders uit:

  1. Italië
  2. Spanje
  3. Griekenland
  4. Kroatië
  5. Frankrijk

Wil je weten wat de populairste vkantielanden in 2024 zijn? Dat lees je hier.

Bronnen: Holidu, WeerOnline. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!