In deze Europese landen regent het nóg vaker dan in Nederland

23 april 2024
2 Min. leestijd

We klagen in Nederland vaak over de vele regen die hier valt. Als je op vakantie de regen wilt ontvluchten, kun je beter niet naar de volgende Europese landen gaan. Het regent daar namelijk nog vaker dan in Nederland. Gelukkig zijn er ook vakantiebestemmingen waar het minder regent.

In deze landen valt de meeste regen

Hoewel het lijkt alsof het altijd regent in Nederland, toch staan we met zo’n 800 millimeter regen per jaar niet eens in de top 10 natste landen van Europa. Er zijn dus een hoop landen die je beter kunt vermijden als je het in Nederland al te nat vindt.

IJsland is koploper in het Europese regenklassement. Het is weliswaar een prachtig vakantieland, maar voor het mooie weer hoef je er niet heen te gaan. In IJsland valt namelijk meer dan 2 keer zoveel regen als in Nederland. Ook in Zwitserland en Albanië valt veel regen. Dit zijn de nummer 2 en 3 in het klassement. Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk maken de top 5 compleet. De vele neerslag weerhoudt Nederlanders er overigens niet van om naar het Verenigd Koninkrijk op vakantie te gaan. Het staat namelijk steevast in de top 10 populairste vakantiebestemmingen van Nederlanders.

In deze landen regent het minder vaak

Aangezien Nederland doorgaans rond plek 15 staat in het Europese regenklassement, zijn er behoorlijk wat landen met meer neerslag, maar gelukkig ook een hoop met minder neerslag. In landen als Moldavië, Malta en Cyprus valt de minste regen. Gelukkig zijn er ook populairdere vakantiebestemmingen met minder regen dan Nederland. Vooral Spanje is een populaire vakantiebestemming waar het significant vaker droog is dan hier.

De meeste andere populaire vakantiebestemmingen van Nederlanders zijn landen in de buurt, zoals Frankrijk, Duitsland en België. Tussen deze landen bestaan slechts kleine verschillen in jaarlijkse hoeveelheid neerslag.

Bronnen: The Global Economy, MAX Vandaag, TUI, Klimaatinfo. Foto: Shutterstock

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!