Van Nederland rechtstreeks met de trein naar Praag, het kan binnenkort

11 oktober 2023
2 Min. leestijd

Vanaf maart 2024 kun je met de trein vanuit Nederland naar Praag. European Sleeper, het bedrijf dat de treinreis verzorgt heeft dat mogelijk gemaakt. Eerder maakten zij al bekend de treinrit te verlengen naar de Tsjechische hoofdstad. Echter was dit toen niet mogelijk vanwege een tekort aan treinstellen.

Dit zijn de tussenstops

Momenteel kun je met de nachttrein al wel naar Berlijn. Vanaf volgend jaar gaat de treinreis door naar Praag via Dresden. Zo zal de trein vertrekken vanuit Brussel en stopt hij onderweg in Antwerpen, Rotterdam, Amsterdam, Berlijn, Dresden, Bad Schandau, Decín en Ústí nad Labem waarna hij eindigt in Praag.

In maart voldoende treinstellen

European Sleeper heeft ongeveer 6 nieuwe treinstellen waarmee ze de reis naar Praag mogelijk kunnen maken vanaf maart. Het is in eerste instantie de bedoeling om al in 2023 naar Tsjechië te kunnen reizen. Door een tekort aan wagons gaat de reis niet verder dan Berlijn. Maar dit is niet de enige reden, ook de werkzaamheden op het spoor tussen Dresden en Praag maken de reis niet mogelijk.

In 2025 hoopt European Sleeper een treinrit naar Barcelona te realiseren. Deze nachttrein zal dan vanaf Amsterdam via Brussel naar de Spaanse stad rijden.

Wat houdt een treinrit met European Sleeper in?

De European Sleeper is een slaaptrein. Dit betekent dat er in de trein gelegenheid is om te kunnen overnachten. Een gunstige bijkomstigheid is dat de reis voor je gevoel korter duurt, omdat je een deel slaapt. Daarnaast is de internationale trein een duurzaam alternatief voor het vliegtuig. Naar verachting zullen er in de toekomst steeds meer internationale treinen vanuit Nederland vertrekken.

Bronnen: NU.nl, De Standaard, archief. Foto: ANP.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!