Kom je er niet uit waar je heen wilt op vakantie? Dit zijn de vakantiebestemmingen waar Nederlanders in de zomer van 2024 naartoe gaan

26 februari 2024
2 Min. leestijd

Maar liefst 9 op de 10 Nederlanders is in 2024 van plan om op vakantie te gaan. Vakantielanden als Frankrijk, Spanje en Italië blijven populair, maar er zijn hier en daar wat verschuivingen naar de goedkopere Europese landen. Dit blijkt uit onderzoek van de ANWB onder zo’n 2000 Nederlanders.

Welke factoren beïnvloeden de keuze voor een vakantie?

Hoewel de inflatie, maar ook oorlogen, een rol kunnen spelen in de keuzes die we maken voor vakantie, lijkt dit in 2024 niet zo vaak het geval. In 2023 waren deze factoren bij 55 procent van de Nederlanders van belang. Nu is dat gezakt naar 46 procent.

Welke alternatieve vakantielanden zijn populair in de zomer?

Nieuwe populaire landen voor in de zomer zijn Albanië en Slovenië. Het komt door het relatief lage budget dat je voor een vakantie in deze landen nodig hebt. Daarnaast liggen ze vlakbij of aan de Adriatische zee, waardoor het net voelt als een vakantie in het duurdere Italië. Mooie gebergten en een heerlijke keuken hoef je in Albanië niet te missen. In Slovenië ontdek je de mooiste meren, grotten en kastelen.

 

Wat zijn de favoriete bestemmingen van Nederlanders in heel 2024?

Wil je weten waar Nederlanders het hele jaar door het liefst heengaan? Die lijst vind je hier. Ben je op zoek naar een bestemming, niet al te ver weg, maar wel met helderblauwe zee? Die vind je in deze Europese landen. Ook zijn veel bestemmingen goed aan te rijden met de auto. Zo kun je meer bagage meenemen en geniet je van een leuke tocht. Op deze bestemmingen ben je al binnen 8 uur.

Waar  gaan de meeste mensen heen in de zomer van 2024?

De meeste Nederlanders blijven in de zomer in eigen land. Voor een leuke dag hoef je overigens ook helemaal niet op vakantie, een dagje weg zorgt ook al voor de nodige ontspanning. Zo kun je een dag vol plannen met leuke gratis activiteiten in Amsterdam, of bezoek je een leuk museum.

Bronnen: ANWB, RTL Nieuws, archief. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!